BALIK PİŞİRİRKEN KOKUSUNU NASIL EN AZA İNDİRİRİZ?
Balık günlük hayatta tükettiğimiz lezzetli ürünlerden
biridir. Hele ki yanında salata olduğunda tadına doyum olmaz. Ama bir sorun var
ki o da şudur: Balığın pişirirken kokması ve bu kokusunun mutfağımıza
yerleşmesi, uzun zaman mutfaktan bu kokunun gitmemesidir. Çoğu zaman kokusundan
dolayı balığı pişirmeye üşeniriz. Peki, balığı pişirirken kokusunu nasıl
önleriz? Bu soruya cevabımızı şöyle verelim: Belki sıfır koku diyemiyoruz ama
en azından balığı pişirirken kokuyu en aza indirip mutfağımızda kısa sürede
kaybolmasını sağlayabiliriz. Bu yöntemin aşamaları şunlardır:
- Balık tavasına pişirme kâğıdını ya da diğer tabirle yağlı kâğıdı iyice yerleştiriyoruz. ( Yukarıdaki fotoğraftaki gibi)
- Balıkları dizdikten sonra çok az bir miktar sıvı yağ ekleyebiliriz.
- Balığın üzerine başka bir parça yağlı kâğıdı kapatıp alttaki yağlı kâğıtla birlikte kenarları hava almayacak şekilde iyice katlıyoruz.
Balık pişirmeye hazırdır. Bu yöntem kokuyu en aza
indirecektir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder