KISIR TARİFİ

KISIR TARİFİ




MALZEMELER

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • Domates salçası
  • Nar ekşisi, limon
  • Tuz, nane, pul biber, sumak, soğan
  • Kıvırcık, salatalık turşusu.





YAPILIŞI

         Yarım soğan ince ince, küp küp doğranır. Doğranan soğanlar tencereye konur ve sıvı yağ eklenir. Kısık ateşte kavrulur. Sonra salça eklenir. Salça da kavrulduktan sonra bulgur eklenir. Daha sonra iyice karıştırılır. Salça bulgurla karıştıktan sonra sıcak su eklenir. Tuz, nane, pul biber eklenip yavaşça karıştırılır. Kısık ateşte bulgurun suyu çekmesi beklenir. Su çektikten sonra 10 dakika demlendirilir. Sonra iyice karıştırılıp soğumaya alınır. Soğuduktan sonra kısırın içine ince ince, küp küp doğranmış salatalık turşusu ve sumak eklenir. En son aşamadı kıvırcık doğranıp eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra nar ekşisi ve limon eklenir. Kısır hazırdır. Afiyet olsun.


Yorumlar