KISIR TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- Domates salçası
- Nar ekşisi, limon
- Tuz, nane, pul biber, sumak, soğan
- Kıvırcık, salatalık turşusu.
YAPILIŞI
Yarım soğan ince ince, küp küp doğranır. Doğranan soğanlar
tencereye konur ve sıvı yağ eklenir. Kısık ateşte kavrulur. Sonra salça
eklenir. Salça da kavrulduktan sonra bulgur eklenir. Daha sonra iyice
karıştırılır. Salça bulgurla karıştıktan sonra sıcak su eklenir. Tuz, nane, pul
biber eklenip yavaşça karıştırılır. Kısık ateşte bulgurun suyu çekmesi
beklenir. Su çektikten sonra 10 dakika demlendirilir. Sonra iyice karıştırılıp
soğumaya alınır. Soğuduktan sonra kısırın içine ince ince, küp küp doğranmış
salatalık turşusu ve sumak eklenir. En son aşamadı kıvırcık doğranıp eklenir.
İyice karıştırıldıktan sonra nar ekşisi ve limon eklenir. Kısır hazırdır.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder