PİRİNÇ PİLAVI ( ŞEHRİYELİ 2 KİŞİLİK)


PİRİNÇ PİLAVI ( ŞEHRİYELİ 2 KİŞİLİK)





           Tane tane pirinç pilavı yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Pirincin kalitelisi pilavın lezzetini artırır. Baldo pirinç önerilir.

MALZEMELER

  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tel ya da arpa şehriye ( isteğe göre artırılabilir)
  • Tuz
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

          Pirinçler iyice yıkanır. Yaklaşık 5 dakika ılık suda bekletilir. Kısık ateşe tencere konur ve tereyağı ardından sıvı yağ eklenir. Tereyağı eridikten hemen sonra şehriyeler konur ve kısık ateşte kavrulur. Şehriyeler kızarmaya başladığı anda suda bekletilen pirincin suyu iyice süzülür. Pirinçler tencereye konur ve kısık ateşte 5 ya da 6 dakika kavrulur. Kavrulan pirinçlere 1 buçuk su bardağı sıcak su eklenir. Sonra bir ya da iki çay kaşığı tuz konur. Tuz atıldıktan sonra tencere çok yavaş ve nazikçe karıştırılır. Kapak kapatılır ve kısık ateşte pişmesi beklenir. Pirinçler suyunu çektikten sonra hiç karıştırılmadan tencerenin ağzı kapalı şekilde 10 dakika demlenmeye bırakılır. Sonrasında servise hazır. Afiyet olsun.
NOT: Ölçü 1 su bardağı pirince 1 buçuk su bardağı sıcak sudur. Ayrıca pilav yapımının tüm aşamalarında ocak kısık ateştedir.




Yorumlar