PİRİNÇ PİLAVI ( ŞEHRİYELİ 2 KİŞİLİK)
Tane tane pirinç pilavı yapmak istiyorsanız doğru
adrestesiniz. Pirincin kalitelisi pilavın lezzetini artırır. Baldo pirinç
önerilir.
MALZEMELER
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tel ya da arpa şehriye ( isteğe göre artırılabilir)
- Tuz
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Pirinçler iyice yıkanır. Yaklaşık 5 dakika ılık suda
bekletilir. Kısık ateşe tencere konur ve tereyağı ardından sıvı yağ eklenir.
Tereyağı eridikten hemen sonra şehriyeler konur ve kısık ateşte kavrulur.
Şehriyeler kızarmaya başladığı anda suda bekletilen pirincin suyu iyice
süzülür. Pirinçler tencereye konur ve kısık ateşte 5 ya da 6 dakika kavrulur.
Kavrulan pirinçlere 1 buçuk su bardağı sıcak su eklenir. Sonra bir ya da iki
çay kaşığı tuz konur. Tuz atıldıktan sonra tencere çok yavaş ve nazikçe
karıştırılır. Kapak kapatılır ve kısık ateşte pişmesi beklenir. Pirinçler
suyunu çektikten sonra hiç karıştırılmadan tencerenin ağzı kapalı şekilde 10 dakika
demlenmeye bırakılır. Sonrasında servise hazır. Afiyet olsun.
NOT: Ölçü 1 su bardağı pirince 1 buçuk su bardağı sıcak
sudur. Ayrıca pilav yapımının tüm aşamalarında ocak kısık ateştedir.
Yorumlar
Yorum Gönder