PİZZA TARİFİ

PİZZA TARİFİ


MALZEMELER

Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 buçuk su bardağı un
Üzeri için: 
  • Domates sosu ( salçayı suyla karıştırılıp yapılabilir.)
  • Dilimlenmiş sucuk
  • Rendelenmiş kaşar
  • Mısır, zeytin, ince doğranmış biber ( bunlar isteğe göre konulabilir.)

YAPILIŞI

         Yoğurma kabına su, maya, şeker, tuz iyice karıştırılıp 5 dakika beklenir. daha sonra yağ ve un eklenip kıvam alana kadar yoğrulur. Oluşan hamurun kabının ağzı kapatılıp iyice sarılır. 1 ya da 2 saat mayalanmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra fırın tepsisi büyüklüğünde merdaneyle açılır. Tepsi yağlanır ve tepsiye serilir. Yarım saat tepside mayalanır. Daha sonra üzerine domates sosu dökülür ve fırına sürülür. biraz piştikten sonra çıkarılıp üzerine sucuklar konur ve isteğe göre zeytin, mısır, biber eklenip rendelenmiş kaşar konur, tekrar fırına sürülür. Biraz piştikten sonra pizza servise hazır. Afiyet olsun. 

Yorumlar