SUYUN GİZEMİ


SUYUN GİZEMİ 





          Su, tüm canlılar için bulunmaz bir nimet. Tüm canlıların yaşam kaynağıdır. Aç yaşayabiliriz fakat su olmadan asla… Su olmasa hayat durur, tüm canlılar yok olmaya mahkûmdur. Dünyamızın %70’ini ve bedenimizin büyük bir kısmını su oluşturmaktadır. Dünyamızın %70’i su olmasına rağmen kullanılabilir ve içilebilir özellikte olan su kaynakları sadece %0,3’dür.

          Tarih boyunca su insan hayatında önemli bir yer tutmuştur. Dönemine damga vurmuş, gelişmiş uygarlıklar nehirlerin ve su kaynaklarının olduğu yerlere kurulmuştur. Çünkü su yaşamdır. Su o kadar değerlidir ki uğruna savaşlar çıkmış bazen de güçlü bir silah olarak kullanılmıştır.
          İnsan vücudunun büyük bölümün sudan oluştuğunu bahsetmiştik. Kanımızın %83’ü, beyin ve kaslarımızın %75’i, kemiklerimizin %22’si sudur. Bundan dolayı su insan vücudu için enerji kaynağıdır diyebiliriz. Günlük yaşamımızda çeşitli şekillerde ortalama 3 litre su kaybederiz. Bu su kaybını temin etmek için günde en az 3 litre su içmeliyiz ki vücudumuz sağlıklı bir şekilde işlevini yerine getirebilsin.  



İNSAN İÇİN SUYUN FAYDALARI NELERDİR?


  • Fiziksel performansımızı artırır. Bu nedenle doğal enerji kaynağımızdır.
  • Baş ağrılarının azaltılmasına yardımcı olur. Çünkü beynimiz su içindedir.
  • Aşırı kilolardan kurtulmaya yardımcı olur.
  • Yeterli miktarda içildiği takdirde böbrek sağlığını korur.
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
  • Cildi gençleştirir, cildimizi nemlendirir, taze görünmesini sağlar ve bunların yanında daha fazlası…



SUYUN DEVİNİMİ NEDİR?

          Yaşadığımız doğa su üretmez. Yani doğadaki su milyonlarca yıl önceki suyun aynısıdır. Mevcut suyun üzerine yeni bir su eklenmez. İşte dünyadaki su sürekli aynı olduğunda, devir daim yaparak bizim ya da milyonlarca yıl önceki insanları kullandığı su bir şekilde tekrar önümüze gelmekte buna suyun devinimi denmektedir.

SUYUN HAFIZASI VAR MIDIR?

          Yapılan bazı araştırmalara göze suyun da insanlar gibi duygularının olduğunu ortaya çıkarmıştır. Su üzerinde yapılan araştırmalara göre suyun dış etkenlerde, sözlerde, konuşmalardan etkilendiği gözlemlenmiştir. Japon bilim adamı Masaru Emoto 1995 yılında su üzerinde yaptığı araştırmada aynı suya mikroskobik ortamda farklı farklı müzik dinletmiştir. Daha sonra ise farklı dinlerden duayı suya okumuştur. Suyun bu farklı müziklerden ve dualardan etkilendiği, mikroskobik ortamda görünen moleküllerinin farklı farklı tepkiler verdiğini gözlemlemiştir.  Buradan da anlıyoruz ki su dış etmenlerden, güzel sözlerden, kötü sözlerden insanlar gibi etkilenip hafızasına atmaktadır. Nitekim bizlerde de suya dua okumak yok mudur? Belki de farkında olmadan suyun bu gizemini kullanmışızdır.


Yorumlar