YAYLA ÇORBASI

YAYLA ÇORBASI


MALZEMELER

  • 7-8 su bardağı su
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Yarım su bardağına yakın pirinç

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Kırmızı pul biber

YAPILIŞI

Tencereye konulan 7 ya da 8 bardak su ocakta kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynamadan önce yıkanan yarım bardak pirinç suya eklenir ve kaynaması beklenir. Bu arada bir kaba 2 su bardağı yoğurt konur. Sonra 1 yemek kaşığı un ardından yumurta eklenir. Son olarak da yarım tatlı kaşığı tuz eklenir. (tuz miktarı isteğe göre değişebilir.) Sonra çırpma teliyle iyice karıştırılır. İçinde herhangi bir parça kalmayana kadar karıştırılır. Bu karışım kaynayan suyun içine dökülür. Çırpma teliyle tenceredeki karışım çorba kaynayana kadar karıştırılır. Çorba kaynayınca küçük tavanın içine tereyağı konur ve eritilir. Sonra nane ve pul biberle tereyağının karışımı sağlanır. Elde edilen sos kaynayan çorbanın içine dökülür. Çorbamız hazır hale gelmiştir. Afiyet olsun.

Yorumlar