YOĞUN ISLAK KEK ( BROWNİE)

YOĞUN ISLAK KEK ( BROWNİE)


MALZEMELER

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
SOSU İÇİN:
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker

YAPILIŞI

         Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sonra diğer tüm malzemeler eklenip iyice çırpılır. Büyük boy dikdörtgen borcamı yağlayıp kek karışımı dökülür. Fırında 170 derecede pişirilir. Kabardığında üstü kürdanla konrol edilir. Çok kurumaması gerekir. Kek biraz yumuşak kalmalı. Sosu için tüm malzemeler bir kaba aktarılıp iyice karıştırırlır. Kek piştikten sonra sıcakken kürdanla her yerine delikler açılır ve kek dilimlenir. Kek sıcak, sos soğuk olmalı. Dilimlendikten sonra sos hemen kekin üzerine dökülür. İyice sosunu çekip soğuması beklenir. Bunun için dolaba alınabilir. Afiyet olsun.

Yorumlar