KARPUZ PASTA


KARPUZ PASTA 

 



MALZEMELER

  • 200 gram ıspanak
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için çikolata parçacıkları


Muhallebisi için;
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çorba kaşığı un
  • Yarım çorba kaşığı nişasta
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya


Vişne sosu için;
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • Yarım paket vanilyalı puding


YAPILIŞI

          Ispanak haşlanıp rondodan geçirilir. Şeker ve yumurta çırpılır. Daha sonra süt ve yağ eklenir. Bu karışım güzelce çırpıldıktan sonra ıspanak eklenir ve çırpılır. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve un eklenir. Un hamurun kıvamına göre ölçülü şekilde eklenir. Sonra tepsiye dökülür ve önceden ısıtılmış fırına sürülür. Pişerken muhallebisi hazırlanır. Fırından çıkrıktan sonra soğuması beklenir. Bir kaba ters çevrilerek çıkarılır. Daha sonra muhallebisi konur ve soğuması beklenir. Soğuduktan sonra vişne sos pişirilir ve tatlının üzerine dökülür. En son çikolata parçacıklarıyla süslenir. Afiyet olsun.




Yorumlar