KARPUZ PASTA
MALZEMELER
- 200 gram ıspanak
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Üzeri için çikolata parçacıkları
Muhallebisi için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım çorba kaşığı un
- Yarım çorba kaşığı nişasta
- Yarım çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Vişne sosu için;
- 1 su bardağı vişne suyu
- Yarım paket vanilyalı puding
YAPILIŞI
Ispanak haşlanıp rondodan geçirilir. Şeker ve yumurta
çırpılır. Daha sonra süt ve yağ eklenir. Bu karışım güzelce çırpıldıktan sonra
ıspanak eklenir ve çırpılır. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve un eklenir. Un
hamurun kıvamına göre ölçülü şekilde eklenir. Sonra tepsiye dökülür ve önceden
ısıtılmış fırına sürülür. Pişerken muhallebisi hazırlanır. Fırından çıkrıktan
sonra soğuması beklenir. Bir kaba ters çevrilerek çıkarılır. Daha sonra
muhallebisi konur ve soğuması beklenir. Soğuduktan sonra vişne sos pişirilir ve
tatlının üzerine dökülür. En son çikolata parçacıklarıyla süslenir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder