ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ


ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ





Malzemeler:

250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3 buçuk 4 su bardağı un
Üzeri için:
2 paket sütlü çikolata
Ceviz
Hindistan cevizi

Yapılışı:

250 gram tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri bir kaba alın tereyağı yumuşayana kadar güzelce yoğurulur. Daha sonra nişasta ve kabartma tozu eklenerek yoğurulur. Un eklenir ve kıvam alana kadar yoğurulur. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanır tepsiye dizilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Pişen kurabiyeler soğurken 2 paket sütlü çikolata benmari usulü eritilir. Kurabiyelerin üst kısmı çikolataya batırılıp daha sonra Hindistan cevizine veya normal öğütülmüş cevize batırılır. AFİYET OLSUNJ
Not(süsleme şekli isteğe göre değişebilir.)

Yorumlar