ÇİKOLATALI UN KURABİYESİ
Malzemeler:
250 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3 buçuk 4 su bardağı un
Üzeri için:
2 paket sütlü çikolata
Ceviz
Hindistan cevizi
Yapılışı:
250 gram tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri bir kaba alın
tereyağı yumuşayana kadar güzelce yoğurulur. Daha sonra nişasta ve kabartma
tozu eklenerek yoğurulur. Un eklenir ve kıvam alana kadar yoğurulur. Daha sonra
ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanır tepsiye dizilir. Piştikten sonra
soğumaya bırakılır. Pişen kurabiyeler soğurken 2 paket sütlü çikolata benmari usulü
eritilir. Kurabiyelerin üst kısmı çikolataya batırılıp daha sonra Hindistan cevizine
veya normal öğütülmüş cevize batırılır. AFİYET OLSUNJ
Not(süsleme şekli isteğe göre değişebilir.)
Yorumlar
Yorum Gönder